Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

mitsianis2Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Νάουσας επισκέφτηκε το θερμοκήπιο του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο συστεγάζεται με άλλα σχολεία και παρακολούθησε την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση του κ. Μητσιάνη Σωτήριου, γεωπόνου του ΕΕΕΕΚ Νάουσας.

Ο κ. Μητσιάνης διαφώτισε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα χαρακτηριστικά των βοτάνων και των μυρωδικών, τους παρέθεσε στοιχεία για τα είδη των βοτάνων που καλλιεργούνται περισσότερο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και τους εξήγησε τις βασικές διαδικασίες για την επεξεργασία τους (παραγωγή αιθέριου ελαίου, αποξήρανση κ.ά).

 

 

 

 

mitsianis1Στη συνέχεια έδωσε κάποιες βασικές οδηγίες για τη φύτευση και τον πολλαπλασιασμό ορισμένων βοτάνων και εξήγησε στα παιδιά πώς το κάθε περιβάλλον και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτό επηρεάζουν την ανάπτυξη αλλά και τις ιδιότητες των καλλιεργούμενων βοτάνων.

Η επίσκεψή μας έκλεισε με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, καθώς το καθένα από αυτά είχε την ευκαιρία να φυτέψει ένα μόσχευμα φυτού ρίγανης, ώστε σε λίγο καιρό να παραχθεί ένα νέο φυτό.

Λατρέψαμε τη διαδικασία και ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μητσιάνη για τη μεστή, ενδιαφέρουσα και διαδραστική εμπειρία που μας πρόσφερε!