Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

mis kosmidou375Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βότανα» είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει την κ. Κοσμίδου Μαρία που ασχολείται ενεργά με τη μελισσοκομία. Η κ. Κοσμίδου μας μετέφερε την εμπειρία της στην παρασκευή κηραλοιφών δείχνοντάς μας με απλό και παραστατικό τρόπο πώς να ετοιμάζουμε τις δικές μας κηραλοιφές με βότανα. Οι κηραλοιφές έχουν ευρεία χρήση στην κοσμετολογία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περιποίηση αλλά και τη θεραπεία του δέρματος από σκασίματα, πληγές, εγκαύματα, συγκάματα, μολύνσεις κ.α. πάντα βέβαια ακολουθώντας και τις οδηγίες των ειδικών γιατρών.
Και επειδή ενθουσιαστήκαμε με τη διαδικασία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή. Λοιπόν, καλή διάθεση, δημιουργικότητα, πρώτες ύλες και φύγαμε...

 

 


ΣΥΝΤΑΓΗ


Θα χρειαστείτε:


Ένα καμινέτο και αναπτήρα, ένα κουτάλι της σούπας, έναν αναδευτήρα

Ένα μπρίκι

Λίγο νερό

Βαζάκια αποστειρωμένα για να αποθηκεύσετε την κηραλοιφή που θα παραχθεί

Μιά κουταλιά της σούπας αγνή πρόπολη (καλό είναι να την προμηθευτείτε από άτομο που εμπιστεύεστε ώστε να μην περιέχει παραφίνη)

Πέντε κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο με εκχύλισμα βοτάνων (ό,τι βότανο επιθυμείτε και ανάλογα με το σκοπό χρήσης π.χ. καλέντουλα, σπαθόχορτο, μέντα, λεβάντα)

Μιά σταγόνα βιταμίνη Ε σε υγρή μορφή-λάδι (διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στη διατήρηση του προϊόντος)


Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες από αρωματική ύλη που θέλετε να δώσετε (π.χ. βανίλια, μαστίχα χίου)

Εκτελεση

Ρίξτε στο μπρίκι λίγο νερό και βάλτε το στη φωτιά.

Σε ένα γυάλινο βαζάκι ρίξτε τριμμένη την πρόπολη, το ελαιόλαδο και τη βιταμίνη Ε (ή το άρωμα που θέλετε να δώσετε). Τυλίξτε το βαζάκι με ένα κομμάτι ύφασμα για να μην σπάσει και για να λειτουργήσει σαν σκεύος bain marie και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο μπρίκι με το νερό.

Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να λιώσει καλά η πρόπολη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Το βγάζετε από το μπρίκι και το ρίχνετε στα αποστειρωμένα βαζάκια αφήνοντάς το να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκιερό μέρος με διάρκεια ζωής περίπου μέχρι 6 μήνες.

Να θυμάστε: η αναλογία είναι 1 (πρόπολη) προς 5 (ελαιόλαδο ή άλλο εκχύλισμα βοτάνων της αρεσκείας σας)

Ενημερωτικά, η κ. Κοσμίδου χρησιμοποίησε ως βάση αγνή πρόπολη (1 μέρος) και τα παιδιά της ομάδας επέλεξαν να αναμιχθεί με σπαθόλαδο (ελαιόλαδο με εκχύλισμα υπερικού, σπαθόχορτου) (5 μέρη).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!