Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

Vermion Herbs376Μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο αγρόκτημα της εταιρίας Vermion Herbs είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η ομάδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Βότανα». Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος κ. Έφη Αδαμίδου και κ. Γιάννης Τζούλας μας ενημέρωσαν με προθυμία για τα καλλιεργούμενα βότανα και τις ιδιότητες των πιο σημαντικών από αυτά, μας έδωσαν πληροφορίες για τη βιοκαλλιέργεια που εφαρμόζουν στο κτήμα τους καθώς και για το ποια βότανα προτιμούν περισσότερο οι καταναλωτές. Τόνισαν την ολοένα και μεγαλύτερη αξιοποίηση των βοτάνων από τις φαρμακοβιομηχανίες για την παρασκευή φαρμάκων και την αυξητική τάση που υπάρχει από την πλευρά του κοινού στη χρήση των βοτάνων. Δεν έκρυψαν ότι η βιολογική καλλιέργεια των βοτάνων απαιτεί πολλή δουλειά και ενέχει μεγάλο ρίσκο καθώς η παραγωγή δεν μπορεί να είναι μεγάλη -όπως στη συμβατική καλλιέργεια- και κινδυνεύει από ασθένειες των φυτών που πρέπει να αντιμετωπιστούν με εναλλακτικούς τρόπους.Τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας είδαν, άγγιξαν, μύρισαν το μελισσόχορτο, τη ρίγανη, το φασκόμηλο, την αχίλλεια, το θυμάρι, την εχινάκεια, το τσάι του βουνού, τη λουϊζα κ.α. και έφυγαν ενθουσιασμένα από το αγρόκτημα λαμβάνοντας και ως δώρα φιλοξενίας νέα φυτά για να κάνουν τις δικές τους... βοτανικές απόπειρες.

Ευχαριστούμε τους φιλόξενους ιδιοκτήτες που μας κέρδισαν με την αισιοδοξία τους, το χαμόγελο και την προθυμία τους!